Voorbereidingen expeditie naar IJsland

Onze reis naar IJsland gaat beginnen op maandag 8 juni. We zullen het hele eiland rond gaan trekken. We willen er een echte expeditie van maken, vandaar dat we de nodige voorbereidingen hebben getroffen.

Het begin- en eindpunt van onze reis is de hoofdstad Reykjavik. We trekken van hotel naar hotel in diverse plaatsen rond het eiland. Er staat een huurauto voor ons klaar als we landen. De noodzakelijke apparatuur, om de natuur ter plaatse zo overtuigend mogelijk vast te leggen, is aangeschaft. We hebben diverse camera’s en zelfs een drone mee in de koffer. Lees hier wat we allemaal in stelling gaan brengen.

Geschiedenis van IJsland

De geschiedenis van IJsland begint bij de Vikingen, die er voor het eerst nederzettingen stichtten. Het woord ‘Saga‘ stamt uit die tijd. In deze Saga’s wordt verteld over de kolonisatie van IJsland en de onderlinge twisten van de Vikingen.

De Noren en de Denen bestuurden achtereenvolgens het eiland. Ook Nederlandse zeevaarders waren er in de Gouden Eeuw te vinden.

Pas in de Tweede Wereldoorlog maakte IJsland zich definitief los van Denemarken, doordat dit land bezet werd door de Duitsers.

Hoewel er dus door de eeuwen heen mensen hebben gewoond, verwachten we niet veel cultuur aan te treffen. Het unieke landschap is wat ons naar IJsland trekt: vol met vulkanen, gletsjers, geisers en watervallen. We gaan er alles aan doen om er een gedenkwaardige expeditie van te maken.

2 thoughts on “Voorbereidingen expeditie naar IJsland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *