Regenachtig Reykjavik

Onze eerste dag in IJsland hadden we te maken met regenachtig weer. Het vliegtuig moest bij de landing door een dikke witte laag bewolking heen.

We kregen bij die afdaling al wel een eerste indruk van het land dat we bezoeken. Het lijkt wel een andere planeet. We zagen zwart vulkaanzand afgewisseld met groen mos. Eindeloze vlakten daarvan, zonder tekenen van beschaving. Het voorspelt veel goeds voor de komende dagen.

De stad Reykjavik is klein en de meeste bezienswaardigheden liggen binnen loopafstand van ons hotel. De grijze lucht en de aanhoudende regen nodigden niet uit om de stad uitgebreid te verkennen, maar we hebben wel een rondje gelopen. Daarbij liepen we onder meer langs de bekende kathedraal in het centrum.

Wie een souvenir zoekt heeft in Reykjavik keuze uit twee thema’s. We vonden een ijsberenwinkel en een puffin(papegaaiduikers)winkel.

Nadat we de huurauto hadden opgehaald, hebben we boodschappen gedaan en bij het steakhouse vlak naast het hotel een hamburger naar binnen gewerkt. Mijn portomonnee huilde van de prijzen die hier gerekend worden, maar het broodje smaakte uitstekend.

In het hotel viel op dat het warme water geothermisch is. Opgewarmd door de warmte van de aarde ruik je de zwavel. Het koude water is zoals in heel IJsland drinkbaar en afkomstig uit natuurlijke bronnen. Het smaakt lekker zuiver.

We hebben de nodige voorbereidingen getroffen zodat we onze reis morgen zuidwaarts kunnen vervolgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *