Om de IJslandse expeditie goed in beeld te brengen, hebben we geinvesteerd flink wat ‘gear‘, met name foto- en filmapparatuur. Zoals het altijd bij ons gaat, waren we niet snel tevreden. Wanneer we eenmaal iets in ons hoofd hebben, nemen we alleen genoegen met het allerbeste!

Fotografie

Voor het beste resultaat willen we onze foto’s schieten met spiegelreflexcamera’s. Twee DSLR’s staan voor dit doel tot onze beschikking. Dit zijn de Canon 5D Mark II (Full Frame) en de Sony Alpha 77 (APS-C).

De camera’s kunnen voorzien worden van een heel palet aan objectieven, waar we veel kanten mee op kunnen.

 • Sony SAL 50mm F/1.8
 • Sigma 17-50mm F/2.8 DC Macro OS HSM C Sony
 • Sigma 70-200mm F/2.8 EX APO DG OS HSM Sony
 • Canon EF 17-40mm f/4L IS USM
 • Canon EF 24-105mm f/4L IS USM
 • Canon EF 70-300mm f/4-5.6 IS USM

Er gaat een Canon Speedlite 580EX II Flash mee de rugzak in. Voor de speciale effecten mogen polarisatie filters en een 3 stops ND filter natuurlijk niet ontbreken. Via de Camera Axe kunnen we de camera op afstand bedienen, als deze op het statief is geplaatst.

Film

Filmen doen we ook, natuurlijk in HD. De lineup bestaat uit de Sony RX100 III en de iPhone 6. Deze kunnen gemonteerd worden op de stayblcam stabilisator, voor extra stabiele shots. Voor de action footage hebben we tevens de beschikking over een met Glidecam iGlide gestabiliseerde GoPro 3+ black. Met verschillende accessoires om deze vast te maken aan rugzak of auto.

De DJI Phantom Vision 2+ drone completeert de foto en video uitrusting. Deze drone kan in HD video opnemen en haarscherpe foto’s vanuit de lucht maken.

phantom

Backup gear
Al deze apparaten vreten energie. Afgezien van voldoende reservebatterijen hebben we de Powerbank 11000mAh om tussentijds bij te kunnen laden.

Om tijdens de reis deze blog bij te houden, gaan een MacBook Air en een Dell XPS 13″ mee. We delen hierop onze ervaringen en selecteren en bewerken de foto’s. Een 200GB externe harddisk is mee om onze foto’s veilig te stellen nadat ze geschoten zijn.

2 thoughts on “Gear

 1. papa en Ineke

  Wat een prachtige foto’s weer, een schitterende beleving, dat is duidelijk, en momenteel een groot contrast, vandaag 28 graden hier, ! wat een inmense mooie watervallen, en zeer apart, dat stilleven van het verongelukte vliegtuig, een monument ! veel plezier verder Mannen, wij genieten weer mee!

 2. papa en Ineke

  Het is fantastisch wat we zien, en wat een afstand 60 kilometer omrijden voor een warm kopje thee of koffie, maar wel avontuurlijk, en bijzonder ,jullie reis, ook zeer vermoeiend allemaal ?? lijkt ons, en hoe is het eten? leveren de maaltijden nog genoeg energie voor dit ijslands avontuur? nog veel plezier en onze hartelijke groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *